Piet Paris’ Mode, de musical

Vrijdag was het weer tijd voor een nieuwe modetentoonstelling en deze keer bezocht ik “Mode, de musical” in het Centraal Museum Utrecht.
Piet Paris is gastcurator in het Utrechtse Centraal Museum en geeft in samenwerking met H&M en ELLE een totaal nieuwe draai aan de collectie van het museum. De mode-illustrator en creative director van de Nederlandse Harper’s Bazaar kiest meer dan 150 voorwerpen uit, om ze vervolgens op een originele manier te presenteren: als een musical. 
In totaal worden meer dan vijftig looks van onder andere Comme des Garçons, Iris van Herpen en Viktor&Rolf gepresenteerd in zalen met elk een ander musicalthema. Zo is er bijvoorbeeld een backstagezaal en een rodeloperzaal.
De hoofdpersonen zijn Chantal en Simone, twee zussen met een verschillende stijl.  Simone houdt van minimalistisch en strak, Chantal heeft liever kleurrijk en traditioneel. De tegenstelling gaat als rode draad door de hele tentoonstelling en bezoekers kunnen zichzelf vergelijken met de zussen om zo hun eigen smaak te bepalen.

De tentoonstelling is zeker een must see, je kunt hem nog bezoeken tot 30 november.

http://www.centraalmuseum.nl
IMG_0243IMG_0289IMG_0255IMG_0290IMG_0291IMG_0288

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

One Response to Piet Paris’ Mode, de musical

  1. Tanya says:

    I like the hairstyle of the mannequin.

    the-renaissance-of-inner-fashion.blogspot.co.uk

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>