The Future of Fashion is Now

Innovatieve materialen, 3-D printing, bio-technologie. Allemaal ontwikkelingen die zich de laatste jaren afspelen op modegebied. We zijn op zoek naar nieuwe ideeën, nieuwe materialen, het herdefiniëren van het vrouwelijke lichaam, nieuwe waarden en nieuwe verhalen. Mode draait allang niet meer alleen om het kledingstuk zelf, maar ook om de waarde die het voor ons heeft en het materiaal dat beïnvloedt hoe wij ons voelen. In de tentoonstelling ”The Future of Fashion is Now” wordt de mode van de toekomst getoond, van de nieuwste generatie modeontwerpers die een zeer frisse en innovatieve kijk hebben op de nieuwe mode. Of we nu gaan voor kledingstukken die oplosbaar textiel bevatten, zodat we deze kunnen dragen in ons graf of ‘Wearable Solar': kleding waarin zonnecellen zijn geïntegreerd om onze smartphone te kunnen opladen waar we ook zijn. In de jaren 70 was een jeans heel hip en vernieuwend voor een vrouw, maar anno 2015 wordt het veel hipper om met een jurk gemaakt uit led-lampjes rond te paraderen. Zullen organische stoffen langzamerhand verdwijnen en plaats worden gemaakt voor innovatieve materialen ? Ik denk dat we nog steeds veel waarde zullen hechten aan het vertrouwde, zoals Olek zei: “Ik haak alles wat mijn ruimte binnenkomt, soms zelfs een sms.”

IMG_0333IMG_0331IMG_0339IMG_0326

De tentoonstelling is t/m 18 januari 2015 te bekijken in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam.

http://www.boijmans.nl

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

One Response to The Future of Fashion is Now

  1. Ellemieke says:

    Gaaf! Daar wil ik ook nog zo graag heen :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>